M/S Tunø

Ta’ på sejltur med veteranskibet M/S TUNØ

Hele sommeren, sejler vi tirsdag og onsdag. Afgang kl. 09.00, kl. 12.00 og kl. 15.00 fra havnen i Langør på Samsø. Sejlturen går til øerne øst for Samsø: Vejrø, Kyholm, Besser Rev og Lindholm. Ved stenrevet Bosserne gør vi holdt og beundrer de mange sæler i reservatet.

Torsdage og fredage sejler vi til naboøen Tunø, som er en bilfri ø med 120 indbyggere og et yndet udflugtsmål for sejlere. På øen er der er købmand, kro, restaurant, minigolf, tennis, cykeludlejning og sommerbutikker.

Vi yder særlige rabatter til lejrskoler og institutioner. Ring 71 99 60 66 og få et tilbud.

Historien om M/S Tunø

Tunø Sogneråd fik bygget M/S TUNØ på A. Petersen & Søns Skibs- og Baadebyggeri i Hou i
1965 for den store sum af 200.000 kroner. Midt i tresserne var det ikke længere almindeligt at bygge passagerbåde i træ. Men tunboerne ville have en skibstype som de kendte – og de betalte selv.

Af samme grund har vi bevaret et fartøj, som trækker sporene meget længere tilbage end midten
af 1960’erne. I nogle år sejlede skibet rundfart med turister i Århus havn, indtil en gruppe skibsentusiaster fra
Samsø i 2005 gav sig i kast med en gennemgribende renovering. I dag, 50 år senere, sejler M/S Tunø med turister fra Samsø og Tunø – og trækker igen sit kølvand mellem Revet på Tunø og farvandet omkring Samsø.

Det er ikke desværre ikke en overskudsforretning at sejle passagerfart med gamle træskibe. Hverken skipper eller besætning får løn for at holde kutteren i vandet. Til gengæld holder de liv i et lille stykke kulturhistorie og skaber oplevelser: De langsomme omdrejninger, den helt rigtige motorlyd – og udsigt til skumsprøjt, legende marsvin, søfugle og og sæler.

Kontakt

M/S Tunø
Adresse:Langgade 11
By:8305 Samsø
E-mail:mstunoe@gmail.com
Telefon:+45 71 99 60 66
www.mstuno.dk

Samsø Downhill

En helt ny og spændende aktivitet for børn I alle aldre: Tril ned ad vores bakke inde i en Zorbbold.
Besøg vores hjemmeside og se videofilm af aktiviteten.

Tilbuddet henvender sig til alle – børn, unge, ældre – oplevelsesfreaks, firmaarrangementer, polterabender og lejrskoler. Du kan vælge, at blive spændt fast eller glide i vand inde i bolden, mens den triller ned ad bakken.

Til mindre børn har vi en flad bane, hvor de kan lege med zorbbolden sammen med voksne. Aktiviteten foregår på Vorbjerggård, der udover Samsø Downhill også hjemsted for Samsø Hestevogne.

Zorbboldene

Boldene er 3,2 m i diameter og består af en indre og en ydre bold. Herimellem er der 70 cm luft som beskytter personerne i bolden på vej ned ad bakken. Vi har 3 typer bolde; “spin”, “spa” og “fun”.

Spin: I Spin-bolden er der seletøj til 2 personer, som sidder fastspændt overfor hinanden under turen ned ad bakken. Man følger derfor boldens rotation – en tur for dem der søger udfordringer. Turen kan også gøres af en person alene. Turen foregår uden fodtøj, medbring gerne ekstra strømper. Der må ikke være skarpe genstande på tøj eller smykker.

Spa: Turen i Spa-bolden foregår i 30 l tempereret vand. Vandet gør bolden glat indvendig og man glider derfor i bunden af bolden hele vejen ned ad bakken. Der kan være 1 eller 2 deltagere i bolden. Turen foregår i badetøj eller shorts og T-shirt og strømper. Husk tørt tøj og håndklæde. For både Spin og Spa turene gælder at de starter på “Vorbjerg” 16 m oppe og slutter efter en tur nedad banen, der er 140 m lang.

Fun: Turen i Fun- bolden foregår på en flad bane, og er beregnet til mindre børn sammen med voksne. Bolden bevæges ved, at man går inden i, eller ved at andre skubber. Turen foregår uden fodtøj og der må ikke være skarpe genstande på tøj eller smykker.

Adgangskrav: For Spin- og Spaboldene er der et minimumskrav til højden for deltagere på 120 cm og en vægtgrænse på højest 120 kg. Man kan endvidere ikke deltage hvis man er gravid, har ryg/nakkeproblemer eller lider af kredsløbssygdomme.

Forberedelse: Husk at medbringe badetøj og håndklæde, hvis I ønsker at prøve Spa-bolden. I er velkomne til at spise Jeres medbragte madpakke her på gården. Vi sælger is og sodavand.

Varighed: Hvis I er 20 personer skal I afsætte 2 timer til aktiviteten.

Se åbningstider på Open2Day

Priser: 
1 tur i Spin- eller Spabold koster kr. 200 pr. person
Funbold lejes i 15 min. for kr. 200 pr. familie / gruppe

Specialpris for lejrskoler og grupper over 10 deltager:
Kr. 150, pr. person pr. tur. Fun- bolden er til fri afbenyttelse for dem der venter på deres tur.

Kontakt

Samsø Downhill
Adresse:Sildeballe 3
By:8305 Samsø
E-mail:info@samsodownhill.dk
Telefon:+45 21 62 11 58
www.samsodownhill.dk

Samsø Labyrinten

Gå på skattejagt i Verdens største Labyrint!

Samsø Labyrintens skoletjeneste tilbyder alle klassetrin en unik oplevelse. Det gælder om at finde frem til målet dybt inde i Labyrinten ved hjælp af Stifindere. En Stifinder er et opgavehæfte med en masse spørgsmål, som eleverne svarer på under turen i Labyrinten. Og eleverne når kun frem, hvis de svarer rigtigt på alle spørgsmålene

Beskrivelse

Klassen deles op i grupper med 4 – 5 personer i hver. De mindste klasser går i lidt større grupper og skal have en lærer med, mens de større elever går på egen hånd. Hver gruppe vælger et emne til sin Stifinder. Der findes emner til alle klassetrin og niveauer, eller I kan lave jeres helt egne opgaver.

Klassen får en 15 minutters introduktion inden turen. Her gennemgås princippet i Stifinderen, så alle kan benytte den uden risiko for panik under turen til målet. Eleverne får også at vide, hvordan de altid kan finde tilbage fra et hvilket som helst sted i Labyrinten.

Turen i selve Labyrinten tager mellem 45 minutter og 1 time. Undervejs har eleverne sat kryds ved nogle af spørgsmålene på Stifinderen, og når de er kommet tilbage, kan eleverne herudfra finde kodeordet og deltage i en konkurrence om gode præmier.

En tur i Samsø Labyrinten er en øvelse i samarbejde og timing for de enkelte grupper. Afhængig af emnet er det en udfordring for eleverne hver gang at finde det rigtige svar på spørgsmålene. Konsekvensen af et forkert svar er, at gruppen ikke når målet.

Afsæt et par timer til besøget. Så er der tid til madpakker og at handle i kiosken.

Entréprisen inkl. gruppe-stifinder: kr. 60,00 for børn 3 – 12 år og kr. 70,00 fra 13 år og voksne. Grupperabat  10% ved min. 20 personer. Lejrskoler og fritidsinstitutioner får 15% rabat på entréprisen.

Læs mere om lejrskoler på vores hjemmeside.

Samsø Labyrinten blev i 2001 godkendt som Verdens største Labyrint af Guinness World Records. Den er på størrelse med 12 fodboldbaner (6 ha) og den samlede stilængde er på 5,4 km.

Kontakt

Samsø Labyrinten
Adresse:Issehoved 1
By:8305 Samsø
Telefon:+45 24 27 37 17
www.samsolabyrinten.com

Samsø Naturskole

– I nærkontakt med Samsøs natur

Samsø Naturskole er med sin beliggenhed ”nærmest i vandkanten” ved Stavns Fjord et ideelt besøgssted. Naturvejlederne ved en masse om områdets natur og kulturhistorie og har stor erfaring i at tilrettelægge aktiviteter og undervisningsforløb for skoleklasser og andre grupper. Naturskolen har et godt undervisningslokale, men vi er som regel udenfor det meste af tiden. Ved et naturskolebesøg kan I benytte naturskolens udstyr – herunder div. grej til fangst og indsamling, waders, kraftige fuglekikkerter og meget mere. Naturskolen har desuden 5 aluminiumsjoller, der kan benyttes som robåde, når vejret tillader det.

Vi tilbyder også:

Naturvejlederne tilbyder også ture og aktiviteter andre steder på Samsø, hvor der er en særligt spændende natur eller kulturhistorie – som fx i Nordby Bakker, ved Kanhavekanalen eller på Besser Rev. På naturskolens hjemmeside kan I læse meget mere, og der er en masse forslag til aktiviteter. Vi vil dog allerhelst gerne høre om jeres ønsker, så kontakt naturskolen for nærmere aftale.

Med venlig hilsen
Peter og Bjarne

Kontakt

Samsø Naturskole
Adresse:Langørevej 12
By:8305 Samsø
E-mail:aubmn@samsoe.dk
Telefon:+45 86 59 64 54
www.samsonaturskole.dk